post

Правителството на Южна Корея обяви нови, по-строги мерки за контрол на търговията с Bitcoin, съобщава CoinDesk. Решението на правителството идва на фона на увеличената спекулация с криптовалутата.

Правителството ще забрани на местните борси за обмен и търговия с криптовалути да позволяват на потребителите да правят преводи през анонимни профили. Освен това ще се забрани на банките да издават виртуални сметки на борси за криптовалути. Тоест, за да се теглят или вливат пари от банкова сметка в профил на борса, ще трябва да се използват само реални и потвърдени сметки с доказано име зад тях.

Целта на мерките е да се прекрати “прегряването на виртуалната валута от спекулации”. Освен това има и за цел да намали опитите за злоупотреби с криптовалутите и използването им за незаконни дейности.

Решението идва и на фона на коментар на местния финансов регулатор, който обяви, че Bitcoin е балон и ще се спука. Две институции ще приложат новите правила и ще следят за тяхното спазване. Те влизат в сила веднага.

Leave a Reply

Your email address will not be published.