post

Финансовият регулатор на Южна Корея обяви, че забранява набирането на финансирания за компании чрез Initial Coin Offerings (ICO) и чрез всякакви други форми на криптовалути, съобщава Reuters.

“Набирането на финансиране чрез ICO изглежда набира популярност в света, включително и в Южна Корея”, коментира Комисията по финансови услуги. Тя допълва, че търговията с виртуални валути трябва да бъде контролирана и наблюдавана.

Решението идва след притеснения на правителството, че ICO създават голям риск от финансови измами. Предвидени са наказания и глоби за всички финансови институции и компании, които използват ICO. За сега обаче не се посочва какви са тези наказания.

Комисията допълва, че за сега виртуалните валути не са приети като част от финансовата система на страната. Наблюдението върху тях ще продължи и ще се прецени дали са необходими още регулации и мерки.

Решението следва подобни мерки в Китай и САЩ, чийто регулатори през последните седмици също въведоха по-строги ограничения или директно забраниха финансиране чрез ICO.

Leave a Reply

Your email address will not be published.