post

Android Pay работи в Канада от около месец, но вече има богат избор поддържани дебитни и кредитни карти, които могат да се регистрират и използват. Най-новата от тях е American Express – първата различна от Master Card или Visa, която може да се добави в услугата.

Това е чудесна новина за канадските потребители на Amex, особено като се има предвид, че този тип карти все още не се поддържа от Android Pay в Обединеното кралство, където те трябва да използват собствената услуга на компанията AMEX Pay, чрез отделно приложение, вместо да я активират в Android Pay.

С добавянето на Amex, броят на банките и кредитните институции, налични в Android Pay за Канада вече са девет, а изборът на карти е още по-голям. След като потребителите добавят своята American Express, ще могат да я използват като всички останали, но ще се нуждаят и от собственото приложение Amex, ако искат да проверят баланса по нея, или своите бонуси като членове.

Android Pay ще продължи да увеличава броя на поддържани карти в страната, предлагайки нови алтернативи на своите потребители.

Leave a Reply

Your email address will not be published.