post

След като преди броени часове стартира в Канада, Android Pay вече е достъпна и в Тайван. Платежната услуга tape-and-go идва с подкрепата на две банки – CTBC и First Bank, но Google обяви по време на Computex 2017 в Тайпе, че скоро ще добави към списъка Hua Nan Bank, Shin Kong Bank и EnTie Commercial Bank.

Както и в останалите държави, Android Pay може да се използва в популярни магазини и вериги в цялата страна и позволява на потребителите да пазаруват бързо и сигурно чрез своя Android телефон, като същевременно си запазят правото да получават точки за лоялност от бонус програмите на търговците. За да използват платежната услуга на Google, те трябва само да инсталират приложението и да добавят кредитните карти Visa и MasterCard на поддържаните банки.

Android Pay дава възможнаст да се проследят последните направени трансакции в самото приложение, а по време на плащането от съображения за сигурност не се използват данните на вече въведената карта, а вместо това се генерира уникален номер, с който се идентифицира акаунта. Освен с NFC терминалите, услугата е съвместима и с редица приложения и онлайн услуги, които позволяват на потребителите да извършват покупки с един клик.

Leave a Reply

Your email address will not be published.