post

Миналия месец Wells Fargo обяви, че потребителите на iPhone и Android ще могат да използват банкоматите й, без да имат банкова карта. Като начало те първо ще трябва да изтеглят мобилното приложение Wells Fargo, което ще им предостави еднократен 8 цифрен код, който заедно с номер на потребител и ПИН дава възможност за иницииране на трансакции, включително и теглене на пари в брой.

Всичко това звучи малко тромаво като изпълнение, но Wells Fargo рационализира процеса. Според прессъобщение от вчера, клиентите на компанията, вече могат да инициират трансакции на банкоматите й, оборудвани с NFC, като просто извадят своя смартфон и въведат ПИН кода.

Технологията за еднократно достъпване, която се изпробва от пролетта, доведе до над 3 милиона безплатни трансакции с код за достъп, а използавнето на банкомат, без карта, ще направи следващата стъпка към въвеждане на пълна NFC функционалност, която е втората по популярност форма на достъп.

5000 банкомати на Wells Fargo вече могат да обработват трансакции, чрез приложенията Apple Pay, Samsung Pay и Android Pay, а компанията се надява да увеличи техния брой до 13 000 в следващите две години.

Leave a Reply

Your email address will not be published.