post

Ако ограничението за безконтактни плащания в Обединеното кралство до сега пречеше на по-голямото приемане на Apple Pay, тази пречка вече е минало, тъй като по-голямата част от POS терминалите вече поддържат неограничени трансакции.

Telegraph цитира Дженифър Бейли, ръководител на бизнеса за плащания на Apple, която твърди, че половината безконтактни платежни терминали във Великобритания могат да извършват сделки с Apple Pay на всякаква стойност. Преди това те бяха ограничени до 30 лири, което беше и горната граница на безконтактните картови плащания.

Смятаме, че по-голямата част от безконтактните терминали сега са без лимит“ обяви Бейли. „ Сред търговците на дребно, които поддържат плащания с по-висока стойност има супермаркети като Waitrose и Sainsbury’s и ресторанти като Pizza Express и Nando’s”.

По данни на Apple използването на Apple Pay в Обединеното кралство е нарастнало с 300% през последната година, като 23 от банките вече поддържат услугата. Премахването на ограничението при трансакциите на повечето безконтактни POS терминали е от голямо значение, тъй като потребителите там са имали възможността да използват безконтактни карти от много години. Когато Apple пусна своята платежна услуга във Великобритания през 2015 година, плащанията направени чрез нея също бяха ограничени до 30 паунда, въпреки че имат допълнителен слой за сигурност, под формата на биометричен пръстов отпечатък. Компанията се надява, че неограничените плащания ще започнат да генерират повече трансакции, въпреки че потребителя няма как да бъде сигурен дали даден терминал ще приеме трансакция с по-висока стойност, или не. Все пак това е една стъпка към стимулирането на плащанията на по-високи сметки чрез Apple Pay, поне докато всички терминали не бъдат обновени.

Трябва да отбележим също, че традиционните методи за плащане не стоят безучастно, докато Apple налага своята услуга. Mastercard например тества в момента банкови карти с вграден четец за пръстови отпечатъци и планира да комбинира двете технологии, за да бъдат те конкурентни на Apple Pay.

Leave a Reply

Your email address will not be published.