post

Apple актуализира регионалните си сайтове, за да покаже, че Apple Pay вече ще работи с нови банки във Франция, Италия, Испания и САЩ.

Във Франция услугата ще бъде пусната по-късно тази година в Crédit Mutuel de Bretagne, Crédit Mutuel du Sud-Ouest и Crédit Mutuel Massif Central, които са трите регионални федерации на Crédit Mutuel Arkéa, както и в дъщерното й дружество за онлайн банкиране Fortuneo и Max.

В Италия мобилните разплащания на Apple вече са на разположение за потребителите на дебитни карти Mediolanum Card, които използват мрежата на Maestro на Master Card, а в Испания вече се поддържа от Boon – решение за мобилно портфолио, базирано на предплатена сметка с виртуална карта Master Card. Boon поддържа Apple Pay още в Обединеното кралство, Франция, Швейцария, Ирландия и Италия. В Испания Apple Pay ще бъде достъпна още и през bank №26, която е само за мобилни устройства и също си партнира с Master Card.

Що се отнася до САЩ, общо 21 нови финансови институции ще си партнират с Apple Pay.

В момента платежната услуга на Apple се поддържа в Канада, Австралия, Нова Зеландия, Китай, Хног Конг, Япония, Тайван, Сингапур, Франция, Ирландия, Италия, Русия, Испания, Швейцария и Великобритания. С iOS 11 компанията разшири функционалността на Apple Pay, добавяйки peer-to-peer плащания през iMessage и продъжава да работи усилено за разширяването на обхвата й в цял свят.

Leave a Reply

Your email address will not be published.