post

Може би все още има хора, които не знаят, че Apple Pay съществува, тъй като години след като стартира мобилната си платежна система, Apple все още не я поддържа във всички региони, включително и у нас.

Сега обаче, компанията готви промяна, която съществено ще се отрази на функционирането й и това е Apple Pay Cash – peer-to-peer преводите, които се очаква да стъртират тази седмица с ъпдейта до iOS 11.1. Според Дженифър Бейли, вицепрезидент на компанията, Apple Pay процъфтява и е отговорна за 90% от безконтактните мобилни плащания, а това означава, че придобива значение в глобален мащаб. Вече ви разказахме за впечатляващите цифри, отчетени от Бейли на конференцията Money 20/20, които показват, че Apple Pay теоритгично е достъпна за огромен брой клиенти, които контролират по-голямата част от световните електронни покупки на дребно. Също толкова впечатляващ е и броят на търговците, които поддържат услугата и при които дори и да нямат безконтактни карти, клиентите могат да платят с телефона си. За три години работа всичко това е забележително и наистина промени начина, по който хората използват кредитните си карти – бързо, лесно и удобно с поддръжката на огромен брой банки.

Apple Pay Cash ще направи същото и с преводите помежду им, като ще се изправи директно срещу конкуреницята на Venmo и останалите лидери в тази област и това ще се случи съвсем скоро – може би още днес. С нея потребителите ще могат да си изпращат пари през iMessage, дори и с помощта на виртуалния асистент Siri, а след това да ги използват за други преводи, или покупки, или да ги прехвърлят в сметките си.

Leave a Reply

Your email address will not be published.