post

Клиентите на испанската банка CaixaBank вече могат да използват Apple Pay, дори и в мобилното си банкиране. CaixaBank е една от най-големите банки в Испания с над 6000 клона обслужва 13.2 милиона клиенти. Това е третата институция, която предлага поддръжка на Apple Pay за своите разплащателни карти, след Santander е American Express. AppleSfera съобщава, че банката първоначално е обещала да подкрепи услугата до края на годината, а клиентите очевидно са били изненадани от по-ранния й старт.

В Италия Widiba обяви подкрепата на Apple Pay. Стартирала през 2014 година, Widiba е онлайн банка със силен акцент върху технологиите. Тя позволява на клиентите да открият акаунт за пет минути, чрез уеб камера, да влизат чрез гласово разпознаване, да избират номера на сметката си и да персонализират приложението. CartaSi също ще бъде налична скоро.

Apple продължава международното разширяване на своята мобилна платежна услуга, след като добави поддръжка за карти ANZ Eftpos в Австралия и съобщи, че навлиза в Швеция, Финландия и Дания, а Еди Кю обяви, че компанията има за цел да предостави Apple Pay в Индия. На вътрешния пазар в САЩ, услугата вече е налична и за теглене на пари в брой на над 5000 банкомата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.