post

Apple Pay ще пристигне в Украйна през второто тримесечие на следващата година заяви главния изпълнителен директор на Alfa-Bank Максим Патрин тази седмица по време на откриването на Alfa Digital. Ръководителят на електронния бизнес на Alfa-Bank в Украйна цитира анонимен източник от една от платежните системи, действащи в страната:

Когато Apple Pay дойде, потребителиге ще могат да добавят картите на Alfa-Bank”

Украйна е малък пазар и няма Apple Pay, Samsung Pay или Android Pay, но въпреки това доставчиците на безконтактни платежни решения като Privat24 позволяват осъществяването на трансакции, члез смартфони. Очаква се Samsung да изпревари Apple, като пусне своята платежна услуга по-късно тази година. Alfa-Bank е базирана основно в Русия и е по-известна с предполагаемите си връзки с Доналд Тръмп.

Apple Pay вече е достъпна на 16 пазара, като последна към тях се присъедини Италия по-рано този месец. Сред останалите държави извън САЩ можем да посочим Австралия, Канадар Китайр Францияр Япония и Испания. Платежната услуга наскоро беше атакувана със съдебно дело за нарушение на патенти, свързани с биометричната идентификация, удостоверяването и еднократните плащания. Повече за плановете на Apple може би ще научим следващата седмица, когато започва WWDC 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.