post

Apple обяви ново повишение на приходите през изминалото фискално тримесечие. Наред с финансовите резултати, Главният финансов директор на компанията, Лука Маестри сподели също така, че гигантът ще пусне своята мобилна платежна услуга в ОАЕ и още три държави до края на тази година.

Вместо да посочи подробна информация за старта й, като партньорски банки, или търговци, с които ще работи, той просто заяви, че Apple Pay трябва да навлезе на пазара преди края на календарната година в Обединените арабски емирства, Швеция, Дания и Финландия. Това е много странно, тъй като до сега с всяко предишно пускане на услугата на нов пазар, Apple обявяваше финансовите институции и търговците на дребно, които ще я поддържат. Най-вероятно тази информация ще бъде допълнена в последсктвие, едва когато Apple Pay стане достъпна в конкретните държави. За сметка на това Маестри определи разширяването на обхвата на услугата като “вълнуващо” и “впечатляващо”, като представи допълнителни данни за ръста на Apple Pay:

“Apple Pay е най-голямата NFC платежна услуга за мобилни устройства с почти 90% от всички трансакции в световен мащаб. Импулсът е най-силен на международните пазари, където инфраструктурата за мобилни плащания се развива по-бързо, отколкото в САЩ. Всъщност четирите нови сделки с Apple Pay се случват извън САЩ“.

Маестро подчерта и факта, че допълнителната интеграция на услугата ще бъде достъпна за потребителите с пускането на iOS 11, която ще бъде пусната по-късно тази година и ще предостави възможността за peer-to-peer изпращане на средства, бързо, лесно и сигурно, чрез iMessage.

Apple Pay наскоро се стъпи и на италианския пазар, като предлага поддръжката на карти, издадени от American Express, Banco Mediolanum, UniCredit, Carrefour Banca и Boon. на Wirecard. С течение на времето можем да очакваме допълнително съобщение от страна на Apple относно четирите нови държави, което ще хвърли светлина върху финансовите институции, работещи с услугата там.

Leave a Reply

Your email address will not be published.