post

Една от големите промени в новия Apple iPhone X е липсата на Home бутон и сензор за пръстови отпечатъци. Това обаче не означава, че Apple Pay няма да се възползва от друг тип биометрика, за да удостоверява плащания.

Новата технология се казва Face ID. Тя ще разпознава лицето на потребителя и ще отключва телефона и ще може да разрешава плащане чрез Apple Pay. Процесът е почти същия като преди – потребителят натиска два пъти страничния бутон за включване и поглежда в телефона. Face ID го разпознава. След това потребителят доближава телефона до терминала и плащането се разрешава.

Според Apple новата технология използва машинно обучение и научава и запомня лицето на потребителя. Тя може да разпознава потребителя дори той да смени прическата или да сложи очила. Освен това инфрачервена камера на предния панел помага за разпознаване на потребителя и при слаба светлина.

Системата има 3D технология, която ѝ позволява да засича опити за измами чрез използване на снимка или видеоклип с лицето на потребителя. Според Apple всичко това е достатъчно, за да се гарантира сигурността на потребителя и неговите данни.

Leave a Reply

Your email address will not be published.