post

Новата функция Apple Pay Cash ще бъде достъпна след бъдещ ъпдейт съответно на iOS 11 и watchOS 4, съобщи Apple, цитирана от MacRumors.

Компанията планира да активира функцията още тази есен. Чрез нея потребителите ще могат да изпращат и получават пари от близки и познати директно. Функцията ще позволява пращане и получаване на пари чрез Messages, Siri и Wallet. Парите ще стават достъпни веднага.

Потребителите ще имат достъп до нея директно в Messages. Просто ще натискат иконката на App Store и ще избират Apple Pay от менюто. След това въвеждат сумата, натискат Pay и избират картата. Идентификацията и потвърждението на плащането ще се извършва чрез Touch ID или Face ID.

Парите могат да се взимат от всяка свързана с Apple Pay карта. При получаването им обаче те ще се влагат в Apple Pay Cash картата в Wallet. Ще има и възможност за изтеглянето им до банкова сметка в последствие, но само при команда от потребителя.

Apple Pay Cash ще бъде безплатна с дебитни карти, но ще използва стандартни такси за кредитните карти.  Първоначално услугата ще се предлага само в САЩ, като Apple планира да я направи достъпна и в други страни, но по-натам.

Leave a Reply

Your email address will not be published.