post

Криптовалутата Bitcoin започва 2018 г. с по-ниска цена от очакваната, като “играе” около $13000. Все пак това е доста повече спрямо същия период миналата година, когато Bitcoin струваше под $1000.

Криптовалутата започва нова година, този път с много по-големи очаквания пред себе си. Ако ръстът през 2017 г. беше неочакван и породи множество критики, че става дума за балон, то през 2018 г. инвеститорите ще се надяват най-малкото на стабилен и постоянен ръст на Bitcoin.

Според онлайн изданието Hacked обаче, по-вероятно е 2018 г. да е изпълнена с не по-малко турбуленции за Bitcoin от 2017 г. Ник Колас, който е анализатор от Уол Стрийт и основател на DatTrek прогнозира, че през тази година Bitcoin ще има по-много и от двете крайности – криптовалутата ще постигне рекордни цени както нагоре, така и надолу.

“Bitcoin може да достигне $22000 и това да е разумна цена, но може и да се срине до $6500 и това също да е коректна оценка. Очакваме да видим търговия с Bitcoin и на двете цени през 2018 г.”, коментира Колас пред CNBC. Той обаче не се наема да прогнозира коя от двете крайности ще се окаже по-постоянна.

От голямо значение за цената на криптовалутата ще бъде не само интересът на инвеститорите. През тази година много банки ще започнат да предлагат търговия с криптовалути, но освен това много държави ще въведат регулации или най-малкото рамки за криптовалутите и финансовите технологии. В зависимост от степента на ограниченията и тяхното прилагане, това може да има осезаем ефект върху Bitcoin и цената му.

Leave a Reply

Your email address will not be published.