Манията по Bitcoin става все по-голяма и може да изстреля цената на криптовалутата до $10 000 още преди Коледа. Това е прогнозата на Forbes, която идва още с определението “балон” за случващото се с Bitcoin.

През последните седмици цената на Bitcoin се изстреля от сферата на $4000 до над $7000. Всяка новина мотивира качването на валутата нагоре. Докато бяха опасенията, че ще се раздели на две, инвеститорите купуваха с идеята да получат още толкова виртуални монети и от новата версия на Bitcoin.

След новината, че разцепването няма да се случи, цената отново се повиши заради добрите новини. Освен това все повече финансови институции и банки започват да проявяват интерес или поне да намаляват критиките си към криптовалутата, отбелязва Forbes. Всичко това е допълнителен стимул за ръста на нейната цена. Така се създава затворен кръг, в който качването на цената привлича още инвеститори, което допълнително качва цената.

Според изданието това ще “превърне Bitcoin балона в мания”. То прогнозира, че цената на криптовалутата може да достигне $10 000 преди Коледа, след което ще започне следващата голяма корекция на пазара. “Всички мании завършват зле, особено за инвеститорите, които се присъединяват късно”, предупреждава Forbes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.