post

Япония планира да отвори вратите си за Bitcoin още повече през 2018 г., съобщава онлайн изданието CCN. Ако високата цена на криптовалутата се запази, тя дори може да помогне на Япония да увеличи своя БВП.

Анализ на финансовия гигант Nomura пред Bloomberg посочва, че само ръстът на Bitcoin през 2017 г., може да добави 0.3% към БВП на Япония през 2018 г. Изчислението включва и срива на цената на Bitcoin в самия край на 2017 г. През това време инвеститори действително са загубили доста, но като цяло средните стойности са с доста значителни печалби.

Освен това Япония все повече приема Bitcoin в икономиката си. Хората все по-масово използват криптовалутата след като правителството разреши тя да е платежно средство в магазините. Смята се, че стотици хиляди търговци в Япония вече приемат Bitcoin, а някои големи работодатели дори предлагат на служителите си да получават и заплатите си в Bitcoin.

Въпреки това анализатори предупреждават, че с Bitcoin трябва да се внимава, защото цената на криптовалутата може да се срине във всеки един момент и тогава много хора да регистрират значителни загуби.

Leave a Reply

Your email address will not be published.