post

Bitcoin отново бележи исторически рекорди. За няколко часа криптовалутата прехвърли $9000 и след това $9600, като се устреми към още по-големи върхове. В момента цената от $10000 изглежда постижима в рамките на часове, като цената на Bitcoin е съвсем близо до $9700 и може да я прехвърли в рамките на минути.

Всичко това означава, че Bitcoin отбелязва около 9-кратен растеж само през тази година. Пазарната капитализация на криптовалутата е около $162 млрд. Сега прогнозата на няколко анализатори, че Bitcoin ще прескочи $10000 до края на годината изглежда не само ще се сбъдне, но и ще бъде надвишена.

Fundstrat’s дори прогнозират, че до средата на 2018 г. Bitcoin ще достигне поне $11500. При това темпо обаче сумата може да бъде и доста по-голяма.

Има и доста опасения, че е въпрос на време големите ръстове да бъдат последвани от доста сериозна корекция, която да коства печалбите на много хора. Поне за сега обаче еуфорията изглежда доминираща. Coinbase е добавила 100 000 нови акаунта само между сряда и петък миналата седмица, съобщава CNBC. Така общият брой на потребителите е 13.1 млн. спрямо 4.9 млн. през ноември миналата година.

Възходът на Bitcoin изглежда неспираем поне за сега. Ентусиазмът е голям и сякаш всички искат да видят сумата от $10000 в борсите. Въпросът е дали след това няма да последва корекция или постижението ще захрани нова поредица ръстове.

Leave a Reply

Your email address will not be published.