post

Boon е първото напълно дигитализирано решение за плащане чрез мобилни услуги, което Apple Pay предлага независимо от банката или телекомуникационния оператор, осигурено от Wirecard – водеща компания за платежни и интернеттехнологии.

След Великобритания, Франция, Швеция и Ирландия, където клиентите могат да се възползват от бързите и удобни плащания с Apple Pay, чрез приложението boon, Wirecard добави пети европейски пазар в лицето на Италия.

Boon е базирано на дигитална предплатена карта Mastercard, издадена от Wirecard Card Solutions, която позволява на потребителите да извършват трансакции без банкова карта, като имат ясен поглед върху целия процес в реално време. По този начин приложението дава възможност за плащания с iPhone на всеки терминал, който поддържа NFC и приема безконтактни плащания с Mastercard.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay и когато използвате кредитна или дебитна карта, номерът й не се съхранява нито в устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това е зададен уникален номер на акаунта за устройството, шифрован и записан в защитния елемент на телефона, а всяка трансакция е оторизирана с еднократен уникален код за динамична защита.

„Ние сме много развълнувани да предоставим Apple Pay на нашите boon клиенти на петия европейски пазар и да революционизираме по този начин, метода, който те използват. Италия е пазар, където мобилните разплащания придобиват все по-голямо значение, а мобилните телефони са 150 на всеки 100 жители. Броят на потребителите на мобилни плащания се очаква да достигне 5.2 милиона до 2021 година и благодарение на използваемостта и максималната сигурност на стандартите, ние се гордеем, че сме част от това развитие“ обяви Георг фон Валденфелс, изпълнителен вицепрезидент на Consumer Solutions Wirecard.

Apple Pay е лесна за настройване и потребителите ще продължат да се възползват от всичи бонуси и награди, предлагани от кредитните и дебитни карти, а услугата работи с iPhone SE, iPhone 6 и по-новите модели, както и с Apple Watch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.