post

WorldFirst и CANCAN са първите, които въвеждат и двата начина на разплащане в по-големите италиански летища

Специалистът по мобилни разплащания CANCAN заедно с WorldFirst  (един от водещите световни специалисти по международни разплащания), обявиха стартирането на платежна и маркетингова платформа, която дава възможност за разпространение на двата най-популярни китайски начина на плащане – Alipay и WeChat Pay, в Европа и по света.

Възможността да предлагат Alipay и  WeChat Pay на китайските туристи, е дар за търговците. С над 1 милиард месечни активни потребители за WeChat Pay и 520 милиона за Alipay, двата мобилни портфейла обхващат 98% от пазара на разплащания в Китай. CANCAN вече дава възможност за плащания в Азия, Австралия и Северна Америка, а сега търговците, които оперират в Италия и в цяла Европа, могат да се възползват от този глобален опит.

Платформата на CANCAN обработва и улеснява промоциите и плащанията в магазина и онлайн,  съчетава разнообразните начини на плащане в единна, обединена система. Използвайки системата на CANCAN, търговците могат да привлекат повече клиенти към офертите си за продажба на дребно, да ускорят процеса на разплащане и да намалят транзакционните си разходи.

Новата услуга стартира в Италия в Dufrital, част от Dufry Group (www.dufry.com) – водещият в света duty-free (безмитен) оператор – и ще бъде достъпна в по-големите италиански летища. “CANCAN и WorldFirst са развълнувани, че са първите компании, предлагащи интегрирано решение за двата мобилни портфейла в Италия. По същия начин предлагаме на търговците една единствена интеграция, която покрива мобилните плащанията в Азия, Австралия, Северна Америка и Европа”, коментира Кандис Коу, управляващ директор на CANCAN. “Предлагането на двата начина на плащане е от съществено значение за търговците, които искат да ангажират и да обслужват китайските туристи, които използват портфейлите с еднаква честота, но по различни причини. Чрез въвеждане на решение, което съчетава Alipay и WeChat Pay с целевия дигитален маркетинг, ние смятаме, че значително ще улесним и подобрим пътуването на китайските туристи в Италия “, отбелязва Кандис Коу.

Ник Астън, главен изпълнителен директор на WorldFirst, добавя: “Страхотно е да си част от друг свят. Стремежът ни е да направим управлението на пари в целия свят по-лесно и по-бързо и нашето партньорство с CANCAN прави точно това. Заедно улесняваме китайските потребители да използват предпочитаните от тях начини на плащане по целия свят и е чудесно да споделим опита и технологията си  в това партньорство, за да помогнем на търговците да получават  по-бързи плащания. Също така работим върху други нови начини на разплащане, така че това е само началото.”

За CANCAN

CANCAN дава възможност на търговците с глобален бизнес да приемат мобилни плащания навсякъде по света с една интеграция. Платформата на CANCAN е разработена така, че да оптимизира операциите на фронт и бек офиса и оптимизира дигиталния маркетинг на целевата аудитория на търговците чрез мобилни разплащания. С операции, обхващащи четири континента и над 50 държави, технологията на CANCAN се използва от търговци, които принадлежат към сектора на търговията на дребно, F&B, хотелиерство и ресторантьорство, туризъм, лукс, мода, красота и други специализирани в търговията на дребно сектори.За повече информация относно технологията, продуктите и услугите на CANCAN посетете www.cancanmobile.com

За WorldFirst

WorldFirst има за цел да създаде най-добрата платформа за международна търговия в света чрез уникална екосистема за плащания, която свързва вносителите и износителите в световен мащаб. Като бързо развиващ се Финтех бизнес WorldFirst съчетава най-добрите в класа технологии и продукти, за да направи по-лесно, по-евтино и по-бързо управлението на пари по целия свят. Помага над 160 000 души, малки фирми и онлайн продавачи да прехвърлят над 70 милиарда паунда от 2004 г. насам. Компанията работи в цял свят и има над 600 служители, базирани в офиси в Лондон, Амстердам, Остин, Хонконг, Сингапур, Токио и Сидни.За повече информация относно WorldFirst, моля, посетете www.worldfirst.com

 

Източник статия: “CANCAN and WorldFirst rollout Alipay and WeChat payments across Europe” Oct 8, 2018 – Marketwatch.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.