post

Всеки, който е изпращал или получавал международни преводи ще се съгласи, че процесът е или скъп, или сложен, или и двете. PayPal например е наистина лесен начин да изпратите пари на някого и се грижи за обмяната на валутата, но от друга страна е много бавен. Преките прехвърляния между банките обикновено предлагат по-добри ставки, но международните преводи са сложни и процентът на таксите варира. Има разбира се и различни приложения тип peer-to-peer, но те обикновено са интегрирани със съществуващи платежни услуги, които предлагат едни и същи ниски ставки.

Circle Pay твърди, че е различна, предлагайки средни пазарни такси. Базираната в Бостън компания има над 135 милиона долара капитал, 50 от които рисков и се фокусира върху търговията с биткойн, преди да премине към традиционните валути.

Повечето услуги имат такси за изпращане, получаване, или теглене от сметка и обменни курсове, от които печелят. Circle Pay обаче не начислява такси, а процентът при обмен почти се доближава до средния пазарен курс. Всъщност в момента компанията е насочила своите усилия към привличане на клиенти, а на по-късен етап планира да стартира кредитни и спестовни продукти, от които ще печели.

Как работи Circle Pay? Първо трябва да си откриете сметка, за която ще са ви нужни номера на телефона, валута и адрес на банката, а процедурата отнема само няколко минути, ако всички те са в една държава. След като вече имате профил, ще получавате уведомления всеки път, когато някой ви изпрати пари. Екранът на приложението е доста претрупан и съдържа дори покана да привлечете своите приятели към услугата. Докосвайки самата трансакция, можете да видите подробностите за нея и дори съобщение от изпращача, ако има такова.

Изпращането на пари също не е трудно – просто избирате опцията и приложението ще поиска достъп до контактите ви, за да провери имат ли сметка в Circle Pay. След това можете да изберете този, на когото искате да изпратите пари и да въведете сумата, да добавите съобщение и да направите превода. Приложението дава възможност и да поискате пари от някои от контактите си, като просто му изпратите заявка.

Когато получите превод, просто трябва да докоснете бутоните Banks и Cash Out и да въведете кода за потвърждение, за да прехвърлите сумата. Ако изберете дебитна карта, средствата се прехвърлят незабавно, а ако изберете банкова сметка – трансакцията отнема от 1 до 4 дни.

Circle Pay е наистина лесно за употреба приложение, а процентът при обмен на валута при международни преводи – ненадминат.

Leave a Reply

Your email address will not be published.