post

Най-голямата борса за криптовалути Coinbase промени позицията си и реши да въведе поддръжка на Bitcoin Cash. Компанията обяви решението си в своя блог, което идва на фона на сериозно недоволство от потребителите и дори заплахи за съд.

Решението на Coinbase изглежда по-скоро компромисно. В него личи нежеланието на компанията да го приложи. Тя казва, че ще въведе поддръжка на Bitcoin Cash от 1-ви януари 2018 г., но само ако “не се появят допълнителни рискове през това време”.

Компанията се надява, че по този начин ще намали недоволството и отлива на потребители. През последните дни голяма част от тях започнаха да изтеглят средствата от портфейлите си в Coinbase и да се местят на други места. Coinbase не позволява на потребителите да получат Bitcoin Cash, който им се полага след разделянето на Bitcoin. Именно това доведе до недоволството на хората и до претоварване на платформата. Някои дори заплашиха, че ще заведат дело, ако до 15-ти август Coinbase не въведе поддръжка на Bitcoin Cash.

Други дори обвиниха Coinbase в опит да открадне полагащите се Bitcoin Cash от потребителите и да ги скрие за себе си. Компанията неколкократно и категорично отрече това и каза, че инфраструктурата ѝ в момента по никакъв начин не поддържа Bitcoin Cash.

Leave a Reply

Your email address will not be published.