post

Финтех стартъпът Curve, който предлага платформа, позволяваща да обедините всичките си банкови карти в едно, за да улесните управлението на разходите си, най-накрая пусна едноименното приложение за потребителите във Великобритания. До сега услугата беше в бета версия и достъпна единствено за бизнес потребители.

Основателят и изпълнителен директор на Curve, Шакар Биак описа тази стъпка като основен етап за компанията, като отбеляза, че 50 000 души вече са се регистрирали в списъка на чакащите, заедно с още 100 000 потребители, които са участвали в бета тестовете. За регистрираните в списъка клиенти, услугата ще бъде активирана веднага, като ще има цикъл, позволяващ, ако се покани приятел, да се наредят по-напред на опашката, а поканеният ще може да се присъедини, въпреки че премиум версията на картата Curve струва 50 лири.

Приложението на практика превръща мобилния телефон в център за финансов контрол, който помага на потребителите да контролират по-ефективно разходите си, позволявайки им да свържат дебитните си и кредитни карти в една и да следят направените разходи, независимо коя от тях е била таксувана.

Допълнителната функционалност включва възможността за заключване на Curve картата с едно натискане на бутон, незабавни разплащания, по-евтини FX такси, които банката обикновено плаща когато се пазарува в чужбина или в друга валута и опция за смяна на източниците на плащане със задна дата. Последната опиця се нарича Go Back in Time и означава, че ако направите покупка с Curve с карта различна от тази, която сте предвидили за целта, имате две седмици да промените решението си.

Картата Curve MasterCard се приема почти навсякъде и поддържа безконтактни, чип и ПИН устройства, а компанията подобно на останалите финтех стартъпи, планира да се възползва от отвореното банкиране, след промените в законодателството в Обединеното кралство, което ще накара банките да позволят достъп на трети страни до данните за трансакциите на клиентите и да извършват плащания от тяхно име.

Leave a Reply

Your email address will not be published.