post

Deutsche Börse обяви, че отваря свой fintech хъб във Франкфурт, съобщава Crowdfund Insider. Хъбът е създаден чрез звеното Venture Network на Deutsche Börse.

Deutsche Börse Venture Network има над 400 членове из цяла Европа. В мрежата участват компании, инвеститори, предприемачи. Тя помага на голямо разнообразие от идеи да се превърнат в работещи компании. Помага за намиране на финансиране, контакти, подобряване на уменията.

Сега мрежата иска да обърне по-голямо внимание на финансовите технологии. Новият Fintech Hub във Франкфурт е първата стъпка в тази посока. Неговата основна цел е да помогне на стартиращите финтех компании в района и да им осигури офиси, съвети и контакти.

Хъбът има офис от 450 квадратни метра в центъра на Франкфурт. В него има 5 отделни офиса с 40 работни места, както и ко-уоркинг пространство с 12 места и тераса. Има място за срещи, конферетна зала, кухня с осигурени напитки, компютърна инфраструктура, мрежа, WiFi и др. Хъбът може да събере 4 стартиращи компании и да се използва и за провеждане на събития на компаниите.

Избраните стартъпи ще получат и съвети от Venture Network, помощ с уреждане на срещи с инвеститори и потенциални клиенти. Компаниите ще могат да работят заедно и да си помагат. След достигане до определено ниво на развитие, компаниите ще тръгват по собствения си път, а мястото им в хъба ще се вземе от други стартиращи идеи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.