post

Криптовалутата Ethereum също достигна рекордно висока цена, съобщава Cryptocoinsnews. Тя бледнее на фона на Bitcoin и е само $518, но за разлика от Bitcoin, се представя доста по-стабилно.

Основният пазар на Ethereum е в Южна Корея, където обикновено се реализират над 30% от световния обмен на криптовалутата. Новият рекорд на цената на Ethereum обаче се дължи главно на интерес от инвеститори в САЩ.

Борсата GDAX, която е базирана в САЩ, напоследък бележи все по-голям ръст и вече дори изпреварва обмена на Ethereum в Южна Корея и извършва по-голям процент от световните транзакции. Според съоснователя на Ethereum Виталик Бутерин и изпълнителния директор на Earn.com Баладжи Сринивасан една от основните причини за повишения интерес са… CryptoKitties.

Според Баладжи те са един от първите примери за безпроблемното международно търгуване на дигитални активни, не само пари, в рамките на блокчейн. Системата на CryptoKitties е пример как може да се интегрира в глобалния финансов сектор и как чрез блокчейна на Ethereum може да се подобрява ефикасността. Именно заради добрия пример, инвеститорите виждат множеството възможности на Ethereum и това води до увеличаване на цената, смята той.

Leave a Reply

Your email address will not be published.