post

Fintech услугите могат да се приемат за глобален мейнстрийм, съобщава EY, цитирана от CityA.M. Вече един на всеки трима дигитално активни потребители използва fintech услуги в 20 пазара по света.

Най-разпространени са fintech услугите в Китай и Индия. Съответно 69% и 52% от дигитално активните потребители там използват поне една подобна услуга. На най-голям интерес се радват fintech услугите в районите, където има недостатъчно традиционнни финансови услуги.

Голям ръст има и при fintech услугите в развиващи се пазари като ЮАР, Бразилия и Мексико. Сред развитие пазари лидер е Великобритания. Там 42% от потребителите използват fintech.

Анализът на EY показва, че в момента 33% от потребителите по света използват fintech услуги. В съвсем близко бъдеще броят им ще достигне 52%.

На най-голям интерес се радват услугите за мобилни плащания и парични трансфери. Половината от fintech потребителите използват именно тях. Втори по популярност са застрахователните услуги. Те бележат и най-голям ръст, тъй като през 2015 г. са били най-малко използваната fintech услуга, а през 2017 г. достигат дял от 24% и са втори по популярност.

Leave a Reply

Your email address will not be published.