post

Новият флагман Galaxy S8 на Samsung ще предлага възможност за разпознаване на лицето с цел лесни и бързи разплащания. Това съобщи агенция Bloomberg, позовавайки се на собствен източник. Информацията обаче не е потвърдена от корейската компания.

Припомняме че новият смартфон от най-висок клас ще бъде представен на 29 март, едновременно в Лондон и Ню Йорк. Той ще бъде директен Конкурент на анонсирания по време на Световния мобилен конгрес в Барселона Huawei P10, както и на iPhone 8, който се очаква да бъде представен от Apple по-късно през тази година.

Според Bloomberg новият смартфон на Samsung ще комбинира технологията за пръстови отпечатъци и за разпознаване на лицето, за да бъде удостоверена самоличността на потребителя и да му бъде осигурен достъп до различни услуги. Методът ще бъде използван в частност и за работа с платежната система Samsung Pay, която беше представена официално преди около година.

Южнокорейският разработчик на телефони вече работи с няколко банки за подобряване на своето разплащателно решение. Очаква се новата технология за разпознаване на лицето да даде тласък за развитието на този технологичен подсегмент, както и на мобилните разплащания.

Leave a Reply

Your email address will not be published.