post

Goldman Sachs вида доста голям потенциал във fintech услуги, които да се отразят добре на бизнеса на банката, съобщава Quartz. Това става ясно от новата стратегия на банката за увеличаване на приходите.

В нея тя посочва, че смята, че може да изкарва на практика същите приходи от онлайн потребителски заеми, колкото изкарва и от купуването и продаването на акции и ценни книжа. Goldman Sachs изчислява, че може да изкара $1 млрд. през следващите три години само от тази дейност.

Освен това банката иска да дава нови заеми за богати и за бизнеса. Така тя изчислява, че само от заеми може да си докара $2 млрд. повече приходи. Банката има и добри очаквания от звеното Marcus, което се грижи за заемите за крайни потребители и прогнозира, че до края на годината ще е дало заеми за над $2 млрд.

Това са част от новите бизнеси на банката, която възнамерява все повече да се възползва от технологиите. Те ще ѝ помогнат да достигне максимално много потребители и клиенти, въпреки че няма мрежа с клонове. Освен това Goldman Sachs е инвеститор в множество технологични компании, което ѝ дава добър поглед над технологиите и в каква посока се развиват те.  Това я поставя в добра позиция да може да се възползва бързо от всички fintech услуги и тенденции, които отговарят на бизнес стратегията ѝ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.