post

Google обяви, че обединява всичките си платежни услуги в една платформа. Тя се казва Google Pay и включва различните методи за плащания, които предлага компанията, включително Android Pay и Google Wallet.

Прехвърлянето към Google Pay ще става постепенно през следващите няколко седмици. Услугата ще се появява в различните онлайн услуги на компанията, както и в сайтовете на партньорите, които я използват.

Google Pay вече се предлага от Airbnb, Dice, Fandango, HungryHouse, Instacart и някои приложения. Готови са и софтуерните инструменти за програмисти, които искат да добавят Google Pay към своите приложения.

“Обединяването на всичко в един бранд е само първата стъпка за Google Pay. Нямаме търпение да споделим повече”, пише Пали Бат, вицепрезидент на продуктовия мениджмънт за платежните услуги на Google.

В Google Pay ще бъде добавена и функцията за автоматично попълване на полетата за онлайн плащане в Chrome. Компанията за сега не дава повече подробности за плановете за развитие на платформата. Тя загатва, че ще има повече функции за плащания и между приятели, както и че тези услуги ще станат част от платформата Tez в Индия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.