post

Текущите отчети сочат, че Google почти е завършила тестовете на системата за унифицирани плащания (UPI) в Индия и региона. След като бъде окончателно завършена UPI ще позволи трансфер на парични средства между банкови сметки, чрез мобини устройства. Интересното е, че Google ще попадне на един сравнително конкурентен пазар, където WhatsApp, Amazon и дори Uber вече са се настанили удобно, въпреки че нито една от тези компании не може да се похвали с подобна система.

Представител на компанията заяви:

Ние търсим начин да улесним хората да плащат с мобилните си устройства, например чрез Android Pay, и непрекъснато разширяваме тези възможности за следващия милиард потребители“.

Ще бъде трудно за гиганта да проникне на този пазар, той като събитието, което даде тласък на мобилните плащания в региона е демонетизацията на валутата на страната, но това няма да се случи отново. Вече има пари в брой, а установените доставчици на мобилни портфейли като Paytm се възползват от това. Все пак Google има нужните средства и влияние на пазара, да не говорим за широко използваните устройства с Android, но ще трябва да приложи нещо по-нетрадиционно, за да вземе по-голям дял. Разбира се компанията ще трябва да предложи нещо полезно и да разбие укрепените модели, точно както направи с по-високите скорости и ограниченията на честотната лента с Google Fiber и ще бъде изключително интересно да видим какъв ще е резултата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.