post

През юни т.г. Bancor реализира една от най-успешните Initial coin offering (ICO) процедури, като генерира $153 млн. финансиране. Няколко месеца по-късно, виртуалните токени на Bancor са загубили 56% от стойността си, съобщава Bloomberg.

Това е и едно от най-лошите представяния сред 10-те най-големи ICO-та. Проблемът за Bancor са множеството критики, които платформата на компанията получава през последните месеци и сриват доверието към нея. Bancor работи по платформа, която да се използва за търговия на други дигитални токени и валути.

Според Емин Гън Сирер от Университета Cornell, приложението на Bancor е дори по-малко ефективно от това виртуалните монети да се търгуват ръчно. Той смята, че идеята не е достатъчна и има нужда от доразвиване. Сирер е съветник на конкурентната платформа Tezos, която наскоро също имаше проблеми със своето ICO и доста критики и съмнения заради вътрешни неразбирателства.

Основните инвеститори на Bancor все още запазват положителното си очакване към компанията. Според Брок Пиърс, съосновател на Blockchain Capital, идеята на Bancor е добра, но все още не всички хора я разбират. Компанията StormX смята да продължи плановете си за внедряване на технологията на Bancor в услугите си.

Самата компания също не се притеснява от спада на стойността си. Тя смята, че механизмът ѝ на работа гарантира ликвидност. Според изпълнителният ѝ директор Гай Бенарци критиките на Сирер са провокирани от това, че той е съветник на друга компания.

Leave a Reply

Your email address will not be published.