post

Visa ще си партнира с Interswitch, за да удвои приемането на mVisa – решение за мобилни плащания, което позволява на потребителите да плащат с всеки тип телефон, като сканират QR код, или въведат номер на търговец.

Interswitch е една от най-влиятелните компании на африканските пазари, а преди нея Visa обяви, че ще си партнира и с Kopo Kopo и DTB.

Според главния мениджър на Visa за източна Африка, Съни Валия, mVisa е напълно оперативно съвместима, което означава, че потребителят и търговецът не трябва задължително да бъдат клиенти на една и съща банка. Услугата може да се използва, за да позволи на клиентите, които използват различни мобилни устройства и услуги, да си взаимодействат. Това е едно универсално и сигурно решение за дигитални плащания, подсигурено от Visa, при което потребителите с помощта на добре познатото си банково приложение, ще имат възможността да направят плащането с mVisa по лесен и разбираем начин.

Плащанията се извършват директно от сметката на клиента в сметката на търговеца и осигуряват известия в реално време и за двете страни. Партньорството с Interswitch ще надстрои приложенията за мобилно банкиране на водещи банки, за да включи в тях mVisa, като даде възможност на повече търговци да приемат плащанията през услугата. Това решение ще позволи и на неофициални търговци да приемат дигитални плащания по рентабилен начин, без да е необходимо да инвестират в терминали. Те ще могат да получават плащания директно в банковата си сметка в рамките на минути, след като клиентите са ги направили. За разлика от друти решения за мобилни плащания, mVisa поддържа вече установени процеси за обработка на възстановяване на суми и обратно изкупуване за потребителите.

Главният изпълнителен директор на Interswitch,Пол Ндичу потвърди информацията, че компанията ще си сътрудничи с Visa за разработване на платформа за управление за търговците, чрез която те ще получават кредитни трансакции от Visa, както и за базирани на приложения решения, които позволяват минималната функционалност на статичния QR код.

Leave a Reply

Your email address will not be published.