post

На 7 май 2019г. в Sense Hotel, Rooftop Bar се проведе Ден на инвеститора, организиран от Paysera. На събитието присъстваха клиенти и партньори на литовското дружество за електронни пари Paysera LT. Основният акционер в дружеството, г-н Kostas Noreika представи постигнатото до момента от компанията и нейните планове за развитие на продукти и услуги в бъдеще. Той сподели, че набирането на средства чрез crowdfunding платформата на Desico.io цели не толкова самата инвестиция от 2,5 млн. евро, а по-скоро да привлече хиляди малки инвеститори-физически лица, които да станат посланици на добра воля за Paysera. При достигане на тази сума, компанията за платежни услуги, ще разпредели между инвеститорите си 10% от общата си печалба, генерирана от нови клиенти. Стартът на crowdfunding кампанията за набиране на средства беше обявен на 30 април 2019 г. и ще продължи до 21 май 2019 г. включително.

През последните години компанията Paysera LT активно развива дейността си в множество страни от Европа, включително и България. Чрез емитирането на дългови инструменти, Paysera цели да набере инвестиции и подходящи партньори, с които да продължи растежа си. Част от събраните средства ще бъдат инвестирани в партньорите им от Paysera България, за стартиране на процес за придобиване на собствен лиценз за електронни пари. Заедно с това ще се подпомогне българското дружество да ускори развитието на същите услуги на румънския пазар, където вече разполага с офис и първите си служители. Друга част от набраните средства ще бъдат насочени от литовското дружество за получаването на банков лиценз в Литва, с цел разширяване на предлаганите услуги, възможностите за сътрудничество с банки, присъединяване към нови платежни системи и развитие на други иновативни продукти и услуги. С всичко това литовското дружество цели да се позиционира като международна дигитална банка, сподели г-н Noreika.

Друг специален гост на събитието беше изпълнителният директор на crowdfunding платформата Desico.io, чрез която се осъществява набирането на средства, г-н Laimonas Noreika. В своята презентация г-н Laimonas Noreika обясни какво представлява STO и какви са условията за участие в кампанията. Той говори и за продажбата на токенизирани ценни книжа, сигурността и прилаганите блокчейн технологии.

Двамата гости отговориха на множество въпроси зададени от присъстващите потенциали инвеститори.

Друг акцент на събитието беше отпразнуването на три годишнината от създаването на Paysera България. Изпълнителният директор на Paysera България г-н Мартин Богданов сподели накратко бъдещите планове за развитието на българското дружество. За всички  заинтересовани  от възможността за инвестиции в Paysera чрез crowdfunding кампанията той разясни: „Идейният замисъл на проекта са не толкова набирането на средства, а по-скоро индивидуалният принос на всеки един инвеститор за развитието на компанията. Когато резултатът от инвестицията зависи от самия инвеститор, той става лично съпричастен с развитието на дружеството и мотивиран да споделя услугите на Paysera със своя кръг от познати, приятели и партньори.”

Накрая, както се полага за всеки рожден ден имаше голяма торта и пожелания за бъдещи успехи.

 

Повече информация за проекта може да бъде намерена на сайта на crowdfunding платформата Desico.

Leave a Reply

Your email address will not be published.