post

JPMorgan обяви победителите в конкурса Financial Solutions Lab, който организира заедно с Center for Financial Services Innovation (CFSI). Конкурсът търсеше най-иновативните финтех компании, които решават социални проблеми и помагат за личните финанси на потребителите, съобщава BusinessInsider.

В конкурса са взели участие над 300 финтех компании от САЩ. Избрани са няколко победителя, които разделят общия награден фонд от $3 млн. Всяка компанията ще получи по $250 000 и ще стане част от Financial Solutions Lab, като ще има достъп до ментори и ресурси за скалиране на бизнеса си. Ето и победителите:

Приложението Dave. То цели да помогне на потребителите да намалят или дори махнат таксите по овръдрафт. Софтуерът анализира разходите на потребителя и го предупреждава, когато засече вероятност той да остане без пари преди заплата. Потребителите имат опция да вземат $75 на заем от самото приложение.

EverSafe е за пенсионери и възрастни хора и иска да защити техните банкови данни. Приложението следи тяхното финансово поведение и може да сигнализира на роднини, ако засече необичайна активност, например ако данните им са станали достояние за хакери.

Grove все още се разработва, но ще помага на хората във финансовото планиране. Тя ще комбинира хора с технологии и ще дава достъпни съвети, които са постижими за всеки.

Приложението Nova пък иска да създаде кредитен паспорт, който да е постоянно наличен с имигрантите навсякъде. Това ще им даде по-лесни възможности за взимане на кредит в нова държава, за да започнат новия си живот.

Point предлага алтернативни заеми чрез залагане на част от имот, като плаща на базата на бъдещета по-висока стойност. При това не иска месечни вноски или такси, а има само такса за обработка от 3%.

Token Transit позволява на хората да пътуват в градовете като вместо различни билети, плащат с виртуални токени. Те пък могат да се зареждат чрез мобилни плащания в приложението.

Blueprint Income помага за дългосрочното планиране на спестяванията за пенсия. Осигурява се “прост, предварително определен приход, който е подкрепен от застрахователни компании”.

Tomorrow също все още се разработва. Целта на приложението е да помага на хората с оправянето на голяма част от финансовата бюрокрация, която затруднява много хора и им коства ценно време.

Leave a Reply

Your email address will not be published.