post

Компанията Kodak обяви, че ще пусне своя криптовалута за фотографи редом с Initial Coin Offering (ICO) процедура в края на този месец, съобщава CoinDesk. Криптовалутата си има и официално име – KODAKCoin.

Тя ще е основното разменно средство в новата платформа на компанията. Въпросната платформа ще помага на фотографите да управляват по-добре правата върху кадрите си, както и да плащат за правата над други снимки.

“За много хора в технологичната индустрия “блокчейн” и “криптовалута” са звучни думи, но за фотографите, които се мъчат да установят контрол над творбите си и как се използват те, тези думи са ключовете на решаването на смятан за нерешим проблем”, пише изпълнителният директор на компанията Джеф Кларк в официално изявление.

Компанията не дава много подробности как точно ще работи новата ѝ платформа и криптовалута. Това ще стане малко по-късно, с наближаването на ICO процедурата. Тя е насрочена за 31-ви януари. Kodak не казва и каква сума иска да набере чрез ICO процедурата. Тя ще е отворена за акредитирани инвеститори.

За сега е ясно, че KODAKCoin ще е част от платформата KODAKOne. Тя ще следи мрежата за снимки, които са регистрирани в нея и ако открие някоя, която се използва без съответния лиценз, ще помага на двете страни лесно да уреждат ситуацията с цел авторът да получи възнаграждение.

Leave a Reply

Your email address will not be published.