post

Lloyds Banking Group планира серия тестове, които да проверят дали платформата Windows Hello е подходяща като метод за идентификация при използване на онлайн банкиране. Тестът ще е достъпен за клиенти на Lloyds, Halifax и Bank of Scotland, които използват онлайн банкиране, съобщава ZDNet.

Тестът ще се проведе през втората половина на тази година. Потребителите ще могат да се включат към него доброволно. Те ще имат възможност да избират да ли да влизат в профилите си чрез системата за лицево разпознаване на Windows Hello или разпознаване на пръстов отпечатък. Разбира се, потребителите трябва да имат Windows устройство, което поддържа тези системи, за да могат да използват услугата.

Резултатите от теста ще се анализират старателно преди Lloyds да вземе окончателно решение дали да използва технологията. Според Microsoft тя е много удобна за онлайн банкиране. Компанията очаква Windows Hello да се хареса на потребителите като практичен начин да влизат в профилите си. Тя е и много по-бърза, като отнема около 2 секунди, което е три пъти по-бързо от въвеждането на парола, изтъква още Microsoft.

Lloyds е първата британска банка, която тества Windows Hello за онлайн банкирането си. Компанията има над 12 млн. клиенти, които използват онлайн банкиране, като 8 млн. от тях разчитат и на мобилните си устройства за достъп до услугата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.