post

Картовият оператор Mastercard и Yellow taxi представиха първия в страната таксиметров автомобил, сертифициран и напълно пригоден за превоз на пътници с над 75% обездвиженост.

Иновативно оборудваното такси ще бъде на разположение на всички клиенти на компанията в края на месец май, осигурявайки комфортно придвижване на пътници с двигателни затруднения, които могат да го използват без необходимост от асистент и без да се налага да напускат инвалидната количка. Специализираният автомобил е фабрично оборудван с рампа, колани и всички останали необходими аксесоари, които гарантират безопасно и комфортно придвижване на хора с двигателни проблеми.

Yellow Special taxi е продължение на кампанията „Наистина достъпно пътуване“ на Mastercard и Taxistars, които първи в България въведоха картово разплащане в мобилното приложение в 2016 година. Тогава технологичната компания даряваше по един лев за оборудването на специалното такси от всяко потребителско плащане с карта Mastercard в мобилната апликация.

Част от съвместната кампания на Mastercard и Yellow taxi за по-достъпна градска среда е и инициативата с отличителни знаци за заведения и институции, които са пригодени за хора с двигателни затруднения. Собственици, управители и служители в офиси на компании, търговски обекти, заведения и обществени сгради, в които е осигурен безпроблемен достъп на граждани с физически проблеми, могат да се сдобият и поставят на видно място стикер, обозначаващ, че те са част от достъпната градска среда.

Повече информация за проекта, за това как Mastercard променя градската среда, както и коментари от Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България и Македония и Калин Кокошаров, изпълнителен директор на Yellow Taxi, можете да откриете в приложените документи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.