post

Mastercard ще вземе участие в първото издание на изложението Youth Mobile Festival (YoMо), част от Световния мобилен конгрес в Барселона, като представи признатата си емблематична STEM програма – Girls4Tech (G4T). С нея технологичната компания цели да вдъхнови младите момичета да се превърнат в бъдещи лидери, като развият умения в сферата на STEM дисциплините (наука, технологии, инженерство и математика).

От 27 февруари до 2 март представители на Mastercard ще проведат интерактивни сесии по криптология и дигитална свързаност заедно с група ученици на възраст от 9 до 16 години, на щанд J в центъра за изложения Fira Montjüic в каталунската столица.

Girls4Tech е създадена през 2014 година, за да въведе по иновативен начин момичетата в дисциплини като наука, технологии, инженерство и математика. Учениците, които ще присъстват на YoMo ще имат възможността не само да обогатят разбирането си за сигурни, лесни и удобни начини на разплащане, но и да се вдъхновят за потенциална кариера в сферата на STEM.

“Да бъдем част от това образователно събитие с глобалната ни инициатива Girls4Tech е доказателство за нашата социална ангажираност в посока образование и равенство на половете,” твърди Роуз Бюмонт, Дирeктор „Комуникации” за Европа на Mastercard.

“В Mastercard демонстрираме на децата, че са необходими всякакъв вид интереси и умения, за да изберат кариера в сферата на STEM,” добави Бюмонт.
Освен участието си на фестивала YoMo, Mastercard ще бъде част и от Световния мобилен конгрес, който ще се проведе от 27 февруари до 2 март в центъра за изложения Fira Gran Vía в Барселона. Технологичната компания ще бъде разположена на щанд 5D61.

Leave a Reply

Your email address will not be published.