post

Microsoft и Intel обединяват усилия в създаването на нова платформа. Тя се казва Coco и ще използва blockchain технология, която да помага на големи компании, съобщават двете компании.

Blockchain технологията е известна най-вече при криптовалутите, но мнозина смятат, че тя има голям потенциал и за много други дейности. Целта на Coco е именно да помогне на компаниите да открият и приложат този потенциал.

В основата на Coco е Intel Software Guard Extensions. Системата осигурява около 1600 транзакции в секунда и възможност за скалиране на сигурността за всеки тип бизнес. По този начин компанията може бързо и лесно да получи свое blockchain решение, което да ѝ върши работа, без да губи време и средства в създаването на поръчкова система.

На теория Coco работи с всяка операционна система, но разбира се, двете компании слагат известни ограничения. Необходимо е да се използват клауд услугите Azure на Microsoft и хардуер на Intel. Основата на Coco обаче ще бъде част от по-голям open source проект през 2018 г. Платформата вече има и първите си ползватели – криптовалутата Ethereum и JP Morgan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.