post

Финтех компанията MoneyLion завърши повече от успешно своя Series B рунд за набиране на финансиране. Компанията е получила общо 42 млн. долара, съобщава TechCrunch.

Така тя е получила общо 67 млн. долара от основаването си през 2013 г. досега. Компанията предлага мобилно приложение, което комбинира в себе си няколко основни услуги. Сред тях са малки заеми, организация на сметките и разходите, услуга за спестявания.

MoneyLion е насочена към крайните потребители от средната класа с цел да им помогне да управляват финансите си в обща платформа. Тя позволява свързване на всички сметки на едно място, като ги анализира и дава персонализирани съвети на базата на навиците на потребителя. Тя подбира и малки заеми, които да помогнат при необходимост.

Един от основните инвеститори в новия рунд е Edision, като нейният управляващ партньор Крис Съгден коментира, че над 75% от потребителите в САЩ не получават всички финансови услуги, от които се нуждаят. MoneyLion мотивира потребителите си и чрез система с награди, които дават ваучери за пазаруване и други бонуси за тези, които спазват определени базови финансови съвети и правила.

Компанията вече генерира и стабилни доходи, като е дала над 250 000 заема. Освен това получава и комисионна от препоръката на други финансови услуги на потребителите си.

Самата услуга струва 29 долара на месец. Потребителите обаче получават по 1 долар обратно за всеки ден, в който влязат в приложението поне веднъж. Така на практика услугата може да е напълно безплатна, ако потребителят я използва ежедневно.

Leave a Reply

Your email address will not be published.