post

Monzo, един от най-успешните британски финтех стартъпи, получава поне по една оферта за придобиване всеки месец. Това казва основателят на компанията Том Бломфийлд по време на подкаста Unregulated на City A.M.

Monzo е основана през април т.г., но вече се радва на огромна популярност. Той казва, че компанията му получава оферти от “големи банки и големи технологични компании”, но не е приела нито една от тях. И изглежда, че за сега не планира да приема и занапред.

“Поласкаващо е и когато направиш сметките виждаш, че става дума за много пари. Но такива придобивания никога не минават добре. Те винаги ти казват, че ще ти помогнат да реализираш потенциала си много по-бързо. Може би, но може и да ни натикаш в някое мазе и да изгнием и умрем, защото честно казано, не искаш да разбиваме бизнес модела ти. Затова нека се видим след 10 години”, казва Бломфийлд.

Той коментира и няколкото сривания на системата му, които определя като неизбежни, но смята, че компанията е реагирала добре и това дори е увеличило броя нови клиенти. “Деня ти е наистина развален, когато трябва да пишеш на 300 000 клиенти и да им се извиниш. Когато това стане, можеш или да омаловажиш ситуацията, да я скриеш, или проактивно да предупредиш всички. Отзивите от медиите, които получихме след 12-часовия срив бяха феноменални. Вестниците писаха как сме се справили с проблема и това всъщност увеличи доверието и прозрачността към нас. Следващия ден ни беше един от рекордните по нови регистрации”, коментира Бломфийлд.

Leave a Reply

Your email address will not be published.