post

Компанията Parity Tech е знаела за проблема в своя виртуален портфейл, който доведе до блокирането на криптовалута Ethereum за стотици милиони долари, съобщава Motherboard. Информацията всъщност идва от самата компания, която е публикувала резултатите от проверката си.

Компанията е знаела за проблема в продължение на месеци, но не е направила нищо по въпроса. Проверката показва, че потребител в GitHub е предупредил Parity още през август. Компанията е публикувала целия код на платформата си в GitHub и всеки може да го разгледа. Потребителят 3esmit, който пръв предупреждава Parity, даже е публикувал коментар с препоръка какво да се направи.

Представител на компанията е отговорил, че това се смятало по-скоро за удобство и може да се направи по-натам. Проблемът обаче така и не е бил отстранен, като този месец той е открит от хакерите от групата Devops199 и успяват за блокират над $150 млн. във формата на криптовалутата Ethereum в портфейлите на клиентите на компанията.

Parity признава, че е можело да избегне проблема като махне една от функциите в потрфейла или последва съвета на 3esmit. Компанията казва, че работи по всички възможни решения на ситуацията, но засега няма метод, който да отключи блокираните финанси. Една от идеите е разделяне на валутата подобно на Bitcoin и Bitcoin Cash, което ще направи копия на финансите в нови портфейли, които не са блокирани. Подобна идея обаче със сигурност няма да се хареса от всички инвеститори в Ethereum. Това вече веднъж се е случвало през 2016 г. и доведе до разделяне на валутата с нейната алтернатива Ethereum Classic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.