post

Компанията Parity Technologies предлага Ethereum да се разцепи на две, за да могат да бъдат освободени блокираните в платформата ѝ финанси, съобщава Cryptocoinsnews. Преди няколко месеца бъг в системата ѝ блокира хиляди виртуални монети Ether на стойност милиони долари.

Проблемът беше свързан с портфейлите с няколко подписа. Заради уязвимостта притежателите на такива портфейли бяха с блокиран достъп. Така в тях остават много “замразени” Ether монети, които не могат да се изтеглят или копират.

Единственият начин за освобождаването на ресурсите е чрез промяна в самия блокчейн. Поне така смятат от самата компания. Друг е въпросът доколко подобно предложение ще се хареса и одобри от останалите участници в блокчейна на Ethereum. Разцепление може да доведе до проблеми  за потребителите, уронване на доверието към платформата и др.

Друг вариант е опит за възстановяването на токените чрез конкретното им адресиране и “улавяне”. За целта трябва да се знаят конкретните токени, но дори така няма да могат да се възстановят всички.

Има и други варианти за частични решения. Например промяна на протокола, който ще позволи активизиране на блокираните портфейли и договори, но ще върне и рисковете. За сега Parity предлага вариантите само за обсъждане и ще избере решението, което има най-голяма подкрепа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.