post

Google насочи усилията си към пазара на мобилни плащания с пускането на Tez в Индия, разширяването на Android Pay в Австралия, а сега и по-новата добавка “Pay with Google”. Тя беше добавена в актуализацията на Google Play Services от септември и интегрирана в Chrome, което означава че всеки разработчик може да започне да я използва за плащания в приложенията си.

Pay with Google” не е ексклузивна за Chrome. Всъщност услугата беше обявена през май на конференцията Google I/O и е резултат от сътрудничеството между Google, Mozilla, Samsung, Alibaba, Microsoft и други компании създали работна група за уеб плащания и имащи за цел да направят покупките от мобилните устройства възможно най-лесни за потребителите, като използват приложения, които вече съществуват на тях.

Потребителите ще имат опция “Pay with Google” в уеб сайтове, поддържащи приложния интерфейс, където да използват запаметените в устройствата си карти, за да плащат продукти, вместо да добавят нужните подробности за всеки отделен сайт.

Услугата беше добавена в последната версия на Chrome и вече е активна по подразбиране, а приложният интерфейс е достъпен за разработчиците, които желаят да направят своя сайт по-удобен за покупки.

Leave a Reply

Your email address will not be published.