post

Партньорствата на PayPal продължават да се увеличават и вчера компанията обяви сделка със Skype, която ще позволи на потребителите от 22 държави по света да изпращат пари на приятелите си, чрез актуализираната версия на месинджъра. Това несъмнено увеличава потенциалния обхват на PayPal, тъй като приложението Skype e изтеглено над милиард пъти и има около 300 милиона активни месечни потребители, според Microsoft.

Функцията е предназначена за изпращане на пари между приятели, а не за плащане на стоки и услуги и, за да я използват, потребителите трябва да изтеглят последната версия на Skype и просто да изберат добавката „Send Money”, след което да въведат сумата и да потвърдят плащането с бутона, за да завършат трансакцията. Подобно на останалите peer-to-peer платежни услуги на други платформи, процентите не са еднакви, което означава, че изпращането е безплатно, ако използвате салдото в PayPal акаунта си, или дебитна карта в САЩ, но ако за целта изберете кредитната си карта, таксата е 3.4% от сумата плюс 0.30 долара.

Всъщност това не е първият път, когато Skype предлага услуга тип peer-to-peer, подкрепена от PayPal в приложеинето си, въпреки че мнозина сигурно не си спомнят това. През 2007 година, когато eBay все още работеше с PayPal и Skype, тази функция беше предоставена на потребителите на десктоп версията на приложението, като част от плана на eBay за интегриране на различните си услуги. Това от друга страна е първият път, когато Skype активира тази функция за мобилни устройства и е последното от поредица партньорства, които PayPal обяви през последните месеци, след това със Samsung Pay, Android Pay и Baidu, чрез които се опитва да укрепи позицията си срещу заплахата на Apple Pay и банковите услуги от типа на Zelle.

По данни на компанията, услугата ще започне да се разпространява веднага за iOS и Android, а пълният списък поддържани държави включва САЩ, Великобритания, Австрия, Белгия, Канада, Кипър, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Латвия, Люксембург, Малта, Холандия, Португалия, Сан Марино, Словакия, Словения и Испания.

Leave a Reply

Your email address will not be published.