post

PayPal съобщи, че разширява партньорството си с Apple, което означава, че ще бъде достъпна опция за плащане чрез iOS устройствата на повече пазари.

До сега потребителите можеха да използват услугата в САЩ, но функцията ще обхване още 11 нови държави, сред които Канада, Мексико, Испания, Италия, Израел, Франция, Великобритания, Австралия, Германия, Австрия и Холандия. След като това се случи, потребителите в тези държави ще могат да използват PayPal, за да платят покупките си в AppStore, както и абонаментите си за приложения, или за Apple Music, телевизионни предавания, книги, филми и допълнително място в iCloud. В допълнение PayPal ще бъде добавена като опция за директни плащания в iOS за общо 12-те държави, заедно със САЩ, което преди не беше достъпно. Това означава, че ще може да бъде избирана като опция по подразбиране от настройките на профила, а покупките ще минават през нея, вместо през дебитна или кредитна карта.

Новата опция за директно плащане чрез мобилните устройства на Apple ще даде голям тласък на платежната услуга, която използва технологията One Touch за интеграция с Apple ID акаунта. One Touch обикновено се използва за ускоряване на проверката на уеб и мобилни устройства и прескачане на екрана за вход на PayPal, след първото плащане, стига да се използва едно и също устройство. По този начин се пропуска полето за пароли, което обикновено изисква PayPal и се пести време.

Leave a Reply

Your email address will not be published.