post

Малко повече от месец, след разкриване на плановете за придобиване на Swift Financial, PayPal обяви, че сделката е завършена. Компанията планира да интегрира изцяло Swift Financial в платежната си услуга през следващата година.

Основана през 2006 година в Делауеър, Swift Financial е насочена към малкия бизен с парични аванси и заеми, когато банките не могат да предложат подходящ вариант. PayPal всъщност също предлага програма за оборотен капитал за кредитиране на малки предприятия и от 2013 година насам е отпуснала над 3 милиарда долара. Ясно е, че алтернативния на пазар за кредитиране се очертава битка, след като финансовата криза преди 10 години доведе много от големите банки до решението да отказват рискови заеми на малките и средни предприятия. Техническите компании като PayPal, Amazon и Square правят пари, когато техните бизнес клиентипечелят, но единственият начин това да се случва е когато те имат достъп до алтернативни програми за финансиране. Дори Google се включи в това, след като се присъедини към Lending Club, за да предлага нисколихвени заеми на партньорите си през 2015 година.

Сега, когато сделката е затворена, слжителите на Swift Fianancial ще бъдат част от бизнеса на PayPal и ще докладват директно на вицепрезидента на компанията Даръл Еш.

Leave a Reply

Your email address will not be published.