post

Финтех стартъпът Revoult достигна следващия голям етап от развитието си. Компанията вече има над 1 милион клиенти в цяла Европа, две години и половина след стартирането си. Revoult твърди, че е спестила на клиентите си 160 милиона долара от такси, в сравнение с традиционните банкови сметки. Стартъпът обаче се опитва максимално да се доближи до стандартните междубанкови тарифи и начислява 0.5% върху трансакциите, ако сметката не е премиум и се обменят повече от 5000 евро или лири месечно. Revoult прилага и между 0.5 и 1% такса през уикенда, когато валутните пазари са затворени, а това е много по-евтино, от обикновена сметка, при международен трансфер. Когато използвате картата на компанията в чужбина, тя се възползва от същата валутна структура и таксите отново са много по-ниски от традиционните за чужденци.

В момента Revoult прибавя между 3000 и 5000 нови потребители дневно, като преди месец техният брой беше една на половина. Потребителите й са извършили 42 милиона трансакции на стойност 6.1 милиарда долара. Ако те бъдат разделени по държави, над 500 000 са от Великобритания, 150 000 от Франция, 60 000 от балтийските държави, Германия и Ирландия са с дял от над 50 000 потребители, а 200 000 са в други европейски държави. 42% от потребителската база е на възраст между 25 и 35 години.

Можем да сравним Revoult с немския стартъп N26, който към август тази година имаше 500 000 клиенти, които бяха похарчили общо 5.9 милиарда долара, а по това време компанията добавяше по 1500 нови потребители дневно. Ако приемем рестежът за постоянен, към момента N26 би трябвало да има близо 641 000 потребители.

Revoult наскоро нае малки местни екипи на ключови пазари, за да работи за увеличаване растежа на потребителите си, но това е само първата стъпка. Компанията планира разширяване към САЩ, Сингапур, Хонконг, Австралия и Нова Зеландия в началото на 2018 година. Създаването на профил в Revoult е по-лесно от откриването на банкова сметка, тъй като портфейлът е електронен и процедурата много наподобява тази в PayPal. След нея клиентите получават личен IBAN и карта, за да могат да обменят, презареждат и харчат парите си по целия свят. Наскоро компанията обяви намеренията си да кандидатства за европейски банков лиценз, като по този начин ще защити средствата на потребителите си по европейската схема за защита на депозитите. Revoult работи още и върху Apple Pay, Android Pay, пътни застраховки, възможност за закупуване на акции, облигации и криптовалути.

Leave a Reply

Your email address will not be published.