post

Samsung обяви старта на новата си платформа за безконтактни плащания Contactless Companion Platform, заедно със своите партньори Smartlink и Ingencio, която ще предложи чипове за смарт карти с двоен интерфейс за приложения и цифрови касови устройства, под мотото „Digital Cash for Everyone”.

Като доставчик на чипове за смарт карти, компанията заедно с партньорите си, ще се опита да съчетае съществуващите безконтактни услуги в съответствие с нуждите на потребителите, индустрията и правителствата, по отношение на това платежно решение. Партньорите се съсредоточават върху миграцията на пари в брой към цифров вид и включването на клиенти, които по настоящем нямат достъп до платежни карти.

При наличието на CCP, потребителят може да извършва плащания в цифров вид, чрез всяко активно безконтактно устройство по свой избор, с помощта на специална смарт карта, гривна, ключодържател или дори механичен часовник или интелигентен пръстен. Уникалната концепция за консолидиране на цифровите пари предлага на потребителите лесни решения за разпределяне на средствата и допълнителни параметри за сигурност, като валидност и местоположение на избраното устройство. Презареждането на парите може да се извърши чрез приложения за Android и iOS, PC и POS терминали.

CCP може безпроблемно да комбинира цифровите парични плащания с точки за лоялност, ваучери, туристичуски карти, билети и др., позволявайки на клиентите да обединят различните блезиконтактни услуги в няколко незабележими устройства по свой избор.

Contactless Companion Platform е пример за съпричастността и силната ангажираност на Samsung с индустрията за сигурност и нейният ангажимент за повишаване качеството на живот, чрез иновативни технологични концепции“ сподели Йорг Сучу, асоцииран директор бизнес развитие LSI на Samsung Semiconductor Europe.

“Текущите решения за безконтактни плащания не се считат за сериозна алтернатива на паричните средства в много сценарии. CCP обаче отвежда индустрията далеч отвъд границите на това, което съществува днес. Ключът към успеха й е включването на всички нива на обществото – богатите и бедните – заедно с гарантирането на прости, сигурни и директни трансакции с множество допълващи се канали в едно опростено, унифицирано решение за безконтактни плащания за всички. Нашите решения за мобилни плащания са насочени към картодържатели, а CCP таргетира потребителите, които плащат кеш, предлагайки им цифрова алтернатива на паричните средства. Вместо да издава предплатени карти, CCP предоставя директен достъп до средствата и това е нов вариант за използване на съществуващите платформи за мобилни трансакции, за да достигнем до един друг пазарен сегмент, който преди това ни убягваше“ заключи Себастиян Пиолат, ръководител на бизнеса на Smartlink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.