post

След като изпревари Intel като най-голям производител на чипсети в света, Samsung потвърди, че е започнала да произвежда ASIC чипове, които се използват за добив на криптовалути, въпреки, че не обяви повече подробности.

Изявлението на гиганта идва след като редица корейски медии вече писаха за това, споменавайки, че компанията работи в сътрудничество с неназован китайски дистрибутор. Всъщност Samsung вече произвежда чипове с памет и голям капацитет за графични процесори, които обикновено се използват за целта, но това изявление я причислява към големите имена в този бизнес като тайванския гигант TSMC, който си сътрудничи с Bitmain и Canaan Creative, добавяйки по този начин 350 – 400 милиона долара към приходите си.

Така компанията ще си съперничи пряко с TSMC за вниманието на компаниите, използващи компонентите в готовите си продукти, но ако този ход й донесе и нови партньори, или ако тя прави самия хардуер, това би било добра възможност.

Samsung и без това регистрира невероятните 69 милиарда долара от продажби на чипове през изминалата година, така че още една възможност за добри печалби не би била излишна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.