post

Sirin Labs обяви плановете си да създаде първия смартфон в света, който ще работи с blockchain технология. Компанията планира да подкрепи проекта си като стартира crowdsale event през следващия месец, а на телефонът е насочен към потребителите, които се интересуват от крипто валути.

Устройството ще се нарича FINNEY, на името на Хал Фини, един от първите потребители на биткойн. Sirin сподели още, че всички телефони от този модел, ще образуват независима blockchain мрежа, задвижвана от технологията IOTA Tangle, която ще използва SRN token и официалната крипто валута Finney. SRN token ще бъдат пуснати в продажба по някое време през октомври, а компанията ще приема и популярни криптокомпоненти като Bitcoin и Etherium, въпреки, че за да закупите устройството, ще трябва да притежавате SRN token.

FINNEY ще работи с операционната система на Sirin, известна като Sheild OS и Android. Sirin създаде Sheild OS, съобразявайки се с блокчейн приложенията, кодираните комуникации и сигурния достъп.

FINNEY ще струва 999 долара, като ще предложи 5.2 инчов QHD дисплей, 256 GB вградена и 8 GB оперативна памет, 16 мегапикселова задна и 12 мегапикселова предна камера. Предната му камера ще има и системи за сигурност, които ще предотвратяват проникването на базата на поведенчески методи. Комуникацията ще се осъществява чрез VoIP разширение с три фактора, което включва биометрични, заключващи и поведенчески шаблони.

Всъщност това не е първото устройство на Sirin, компанията вече има зад гърба си Solarin, който струва 16 000 долара и е с претенците за най-сигурен смартфон в света.

Leave a Reply

Your email address will not be published.